Modi 1 lakh genci siyasete sokma sözü veriyor, artık 'Pariwarvad' yok diyor

Ferhat

New member
Kongreyi ve Samajwadi Partisini adam kayırma ve yatıştırma siyasetiyle suçlayan Başbakan Narendra Modi, Pazar günü Hindistan siyasetinde bir değişiklik yaratmak için ailelerinin siyasetle hiçbir ilgisi olmayan ülkedeki bir milyon genci siyasete getireceğini söyledi.


Başbakan Narendra Modi, 20 Ekim'de Varanasi'de düzenlenen bir etkinlikte konuşuyor. (HT fotoğrafı)

“Uttar Pradesh'in ve ülkenin gençlerini bu yeni siyasi harekete katılmaya çağırıyorum. Kashi Milletvekili olarak mümkün olduğu kadar çok genci güçlendirmeye kararlıyım” diye ekledi. Başbakan, 23 projenin açılışı ve temel taşının atılmasının ardından Varanasi'de yenilenen Sigra Stadyumu'nda bir toplantıda konuştu. ₹6.700 crore.

Modi, üst üste üçüncü dönem iktidara geldikten sonra hükümetinin üç kat hızla kapsamlı bir kalkınma sağlamaya karar verdiğini söyledi. “Hükümetimin üçüncü döneminin üzerinden sadece 125 gün geçti ve bugünlerde olağanüstü geliştirme çalışmaları yürütülüyor ₹Ülkeye 15 lakh crore yatırım yapıldı” diye ekledi.

Önceki hükümetlere saldıran Modi, “Kashi'yi kalkınmanın dışında bırakan zihniyet neydi?” 10 yıl öncesine kadar Banaras kalkınma için çabalıyordu.” “Uttar Pradesh'te hükümeti uzun süre yöneten insanlar, Uzun süre Delhi'de hükümette olan insanlar neden Varanasi'nin kalkınmasıyla hiç ilgilenmediler” diye sordu.

Başbakan, “Bunun nedeni hanedan siyaseti (Pariwarvad) ve yatıştırma politikasının uygulanmasıdır” dedi. “İster Kongre ister SP olsun, bu tür partiler için Varanasi'nin kalkınması hiçbir zaman öncelik olmadı ve gelecekte de olmayacak. Bu partiler aynı zamanda kalkınmada da ayrımcılık yaptılar” diye ekledi Modi.

“Hükümetimiz Sabka Saath Sabka Vikas'ın mantrasını takip etti. Hükümetimiz ayrımcılığa inanmıyor. Ne dersek onu yerine getiririz” dedi Başbakan. Modi, BJP'nin Ayodhya'daki Ram tapınağı hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Yasama meclislerinde ve Lok Sabha'da kadınlara çekince sözü verildiğini ancak bunu yerine getirdiğimizi söyledi.

BJP hükümeti Müslüman kadınlara saygı gösterdi. Üçlü talak adına uzun yıllar işkence gördüler. Başbakan, BJP hükümetinin kadınlara başları dik yürüme cesareti verdiğini ekledi.

“Bugün ülke aile siyasetinden kaynaklanan büyük bir tehditle karşı karşıya. Adam kayırma siyaseti asla kimseye şans vermeye inanmaz. Bu nedenle, Red Fort'tan, ailesinin siyasetle hiçbir ilgisi olmayan ülkenin böyle bir lakh gencinin siyasete kazandırılması için çağrıda bulundum” dedi.

“Bu, Hindistan siyasetini değiştirmeye yönelik bir kampanyadır. Modi, “Bu, yolsuzluğu ve aile zihniyetini ortadan kaldırmaya yönelik bir kampanyadır” dedi. Bugün ülkede kalkınma çalışmalarında patlama yaşandığını söyledi. “Ülkenin gençleri iş buluyor. Babatpur Havalimanı'nda (Varanasi'de) modern tesisler arttıkça insanlar burada iş bulmaya başladı. Modi, “Bugün Varanasi'ye gelen insan sayısı artıyor” dedi.

“Buraya gelen turist ve iş adamlarının sayısı da arttı. Kashi bir kalkınma ve miras modeli olacak” diye ekledi. Geçen yıl ülkedeki bir düzine havaalanında da iyileştirmeler yapıldığını söyledi. “Ayodhya'daki büyük bir uluslararası havaalanı Ram adanmışlarını ağırlıyor” diye ekledi.

“UP'nin yollarının kötü durumlarıyla bilindiği bir zaman vardı. 2014'ten sonra bu yollar yapılacak ve parlayacak. Kashi şehrinin gelişimi ve mirasına yönelik çalışmalar sürüyor. Buradaki sokaklar ve güzel gaditler büyüleyici insanlardır” dedi.

“UP artık aynı zamanda en fazla uluslararası havaalanına sahip eyalet olarak biliniyor ve yakında Jewar, Noida'da büyük bir uluslararası havaalanı inşa edilecek” dedi. Başbakan, hükümetinin Kashi ve Purvanchal'ı büyük bir ticaret ve iş merkezi haline getirme yönündeki sürekli çabası olduğunu söyledi.

Bu bağlamda birkaç gün önce Ganj Nehri üzerinde altı şeritli bir otoyol ve çok sayıda tren için demiryolu hatlarını içerecek yeni bir demiryolu karayolu köprüsünün inşasından bahsetmişti. Bunun Varanasi ve Chandauli halkına büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Başbakan, “Kashi'miz artık çok büyük bir spor merkezi haline geliyor” dedi. Yeniden tasarlanan Sigra Stadı'nın da tamamlandığını ve yeni stadyumda ulusal müsabakalardan olimpiyatlara kadar hazırlıkların yanı sıra modern spor tesislerinin de hazırlıklarının yapıldığını söyledi.

Başbakan aynı zamanda Kashi'nin genç oyuncularının potansiyelinin milletvekillerinin spor müsabakalarında da açıkça görüldüğünü vurguladı. Artık Purvanchal gençlerinin daha büyük yarışmalara hazırlanmak için iyi fırsatlara sahip olduğunu ekledi.