Bengaluru adamı, şoför Kannada'da Hintçe'de özür dilemesi gerektiğini söyledi. So | Bengaluru

Ferhat

New member
Bir Haberdan sonra öfkeyi tetikleyen Dadiga olmayan bir adam, bir sürücünün “Hintçe'de konuştuğunu” sorduğunu, Kannada'da bir özür harcadığını ve ona geçimini sağlayan şehre saygı duyduğunu söyledi.

Video bir kez daha Karnataka'nın başkentindeki dil ve bölgesel kimlik hakkında devam eden tartışmalara yol açtı. (X)

Sosyal medya platformları üzerinde viral hale gelen Haber, Bengaluru'daki adam ve bir sürücü arasında ısıtmalı bir değişim kaydetti.

Tartışma sırasında biri şoförün kızgın olduğunu duyar: arkadaşları onu sakinleştirmeye çalışırken “Bengaluru'da kalmak istiyorsanız Hintçe söyle”. Görünürden öfkeli şoför şöyle cevap veriyor: “Bengaluru'ya geldin, Kannada'da konuşuyorsun. Hintçe hakkında konuşmayacağım.”

Video, Karnataka'nın başkentindeki bölgesel dil hakkında devam eden tartışmalara yol açtı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, özellikle Kannadigas, adamın ifadesini saygısız ve duyarsız olarak eleştirdi.

Karşı tepkiye yanıt olarak, Kannada'daki adam başka bir Haberdan özür diledi. “Tüm Kannadigas'tan özür dilerim. Son dokuz yıldır Bengaluru'da bulundum ve bu şehirde derin duygularım var. Bengaluru bana hayat verdi ve buna saygı duyuyorum. Bu şehirden kazanıyorum. Bu şehrin çok hoşuna gitti. Eğer kimsenin duygularını incitirsem, özür dilerim” dedi.

(Ayrıca okuyun: “Bengaluru'da kalmak istiyorsanız Hintçe söyle”: Viral Haberdaki sürücüler, Spark'ın öfkesi)

Özürüne buradan bakın:

Olayın kesin bağlamı belirsizliğini koruyor.

X kullanıcıları özürüne nasıl tepki verdi?

X kullanıcıları, adamın özürüne karışık tepkiler vardı, bazı barışlar talep ederken, diğerleri eleştirel kaldı. Bir kullanıcı şöyle dedi: “Şimdi onu yalnız bırak, çocuklar. Bir hata yaptı ve fark etti. Umarım herkes ziyaret ederken veya eve getirirken bölgesel dillere ve kültüre saygı duymaya çalışır.”

Bir diğeri insanlardan çatışmalara odaklanmak ve yazmak yerine iletişime odaklanmalarını istedi: “Ortak bir dilimiz yoksa sadece İngilizce anlayamıyorum ve İngilizce konuşamam mı? İngilizce iletişim kurmak için çok daha iyi bir araçtır. Gerçek, İngilizce olmadan, diğer ülkelerde iyi bir iş bulamayacaklar.” Ancak, herkes affetmez.

Bir kullanıcı şöyle dedi: “Eyaletinizdeki insanların aynı olmasını bekleyin. O zaman artık bir şaka olmayacak.”

(Ayrıca okuyun: Ayda 20.000 £, 'rahat yaşam tarzı için yeterli' “> 20'li yıllarda Bengaluru adamı £Ayda 20.000, “rahat bir yaşam tarzı için yeterli” diyor)