Sınıf 10-12 Topper onurlandırıldı; Reformların sonucu, diyor CM

Ferhat

New member
19 Mayıs 2025 07:04

Kırsal hükümetin devlet okullarının%96.09'luk pasaport yüzdesi elde ettiğini, kentsel okulların ise%94'ü kaydettiğini ve bu da cesaret verici bir eğilim çağırdığını vurguladı.

Pencap Başbakanı Bhagwant Mann Pazar günü Pazar günü yaptığı açıklamada, Pencap Okul Eğitim Kurulu'nun 10. ve 12. sınıfının sonuçlarının devletin eğitim sektöründe “önemli ilerleme” gösterdiğini söyledi. Mann resmi konutunda Mann ve dedi ki: “AAP Hükümeti tarafından getirilen reformlar olumlu sonuçlar elde etti.”

Chandigarh'daki resmi ikametgahında PSEB Sınıf 10 ve 12 topper olan Başbakan Bhagwant Mann. (HT fotoğrafı)

Kırsal hükümetin devlet okullarının%96.09'luk pasaport yüzdesi elde ettiğini, kentsel okulların ise%94'ü kaydettiğini ve bu da cesaret verici bir eğilim çağırdığını vurguladı. % 3.840% 100'lük 1.000'den fazla devlet okulu.

İnsan, bunun eğitim devriminin çoğu topperin küçük ve uzak köylerden tahtada testlerde geldiği devlet üzerindeki etkileri olduğunu söyledi. Ayrıca kızların erkekleri aştığını ve kızlar için eğitim ve eğitim kalitesini geliştirmek için adımlar attığına dikkat çekti.

CM, en iyi performans öğrencilerinin 26'sının sporda çalıştığını ve akademisyenler ve müfredat dışılar arasında bir denge gösterdiğini söyledi. Öğretmenleri, ebeveynleri ve öğrencileri katkıları için, özellikle de bu sonuçların arkasındaki gerçek itici gücü tanımladığı öğretmenler için övgüde bulundu.

CM, Amritsar bölgesinin sonuçları tüm bölgeler arasında yönlendirdiğini söyledi. Mann, bu öğrencilerin rol modelleri olacağı ve üniversite eğitiminin tamamlanacağı umudunu dile getirdi.

“Eyalet hükümeti güçlü bir eğitim vakfı üzerinde çalışıyor” dedi. Uyuşturucu açısından, insan sorunun önceki hükümetlerin mirası olduğunu söyledi. Devletteki uyuşturucu bağımlılığını ortadan kaldırmak için “Yudh Nashyan Virudh” kampanyasının desteğini doğruladı.

İnsan, hükümetin odağının sadece bir sonraki seçimlerde değil, gelecek neslin liderlik ve başarı hazırlanmasında olduğunu söyledi. Öğrenciler arasında destek ve işbirliği istedi ve uyuşturucu ilaçlarının devlet dışında silinmesi gerektiğini söyledi.