09 Kasım 2024 22:50 IST
Bu istasyonların tümü FSSAI'nin katı gerekliliklerini karşılıyor ve tüm gıda işletmecilerinin en yüksek gıda güvenliği standartlarını sürdürmek için eğitilmesini ve denetlenmesini sağlıyor.
Halka açık yerlerde gıda güvenliğini ve kalitesini artırmaya yönelik büyük bir adım olarak, Pune bölgesindeki on tren istasyonu, Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Otoritesi (FSSAI) tarafından Doğru Yemek İstasyonları olarak sertifikalandırıldı.
Eat Right Station sertifikası, Yeni Delhi'deki FSSAI liderliğindeki Eat Right India hareketinin bir parçasıdır. Girişim, tren istasyonlarındaki tüm marketlerde gıda güvenliği ve hijyenin sağlanmasını amaçlıyor. (TEMSİLCİ FOTOĞRAFI)
Yetkililer, tüm bu istasyonların FSSAI'nin sıkı gerekliliklerini karşıladığını ve tüm gıda işletmecilerinin en yüksek gıda güvenliği standartlarını sürdürmek için eğitilmesini ve denetlenmesini sağladığını söyledi.
Sertifikalı tren istasyonları arasında Pune Tren İstasyonu, Kolhapur Tren İstasyonu, Miraj Tren İstasyonu, Sangli Tren İstasyonu, Satara Tren İstasyonu, Daund Tren İstasyonu, Ahilyanagar Tren İstasyonu, Kopargaon Tren İstasyonu, Sainagar-Shirdi Tren İstasyonu ve Shivajinagar Tren İstasyonu bulunmaktadır.
Eat Right Station sertifikası, Yeni Delhi'deki FSSAI liderliğindeki Eat Right India hareketinin bir parçasıdır. Girişim, tren istasyonlarındaki tüm gıda satış noktalarında gıda güvenliği ve hijyeni sağlamayı amaçlıyor. Bunlar arasında restoranlar ve yemek alanları gibi organize catering birimlerinin yanı sıra küçük satıcılar, kiosklar ve perakende satış mağazaları da yer almaktadır. Bu program kapsamında gıda satıcıları, yolcular ve çalışanlar için güvenli ve hijyenik gıda seçenekleri sunarak güvenli ve hijyenik pişirme ve işleme uygulamalarını takip etmek üzere eğitiliyor.
Gıda ve İlaç İdaresi (Gıda) Pune departmanı ortak komisyon üyesi Suresh Annapure şunları söyledi: “Sertifikasyona hak kazanabilmek için, belirlenen istasyonlarda faaliyet gösteren tüm gıda işleyicileri ve satıcıların Gıda Güvenliği Eğitimi ve Sertifikasyonu (FoSTaC) kapsamında eğitim almaları gerekiyor. FSSAI'den. Programı. Daha sonra Eat Right Station sertifikasını almak için zorunlu olan gıda güvenliği kriterleri kontrol listesine dayalı olarak bağımsız bir denetim gerçekleştirilir.”
Yetkililere göre girişim Maharashtra FDA Komiseri Rajesh Narvekar'ın önderliğinde gerçekleştirildi.
Daha fazlasını gör
Bu istasyonların tümü FSSAI'nin katı gerekliliklerini karşılıyor ve tüm gıda işletmecilerinin en yüksek gıda güvenliği standartlarını sürdürmek için eğitilmesini ve denetlenmesini sağlıyor.
Halka açık yerlerde gıda güvenliğini ve kalitesini artırmaya yönelik büyük bir adım olarak, Pune bölgesindeki on tren istasyonu, Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Otoritesi (FSSAI) tarafından Doğru Yemek İstasyonları olarak sertifikalandırıldı.
Eat Right Station sertifikası, Yeni Delhi'deki FSSAI liderliğindeki Eat Right India hareketinin bir parçasıdır. Girişim, tren istasyonlarındaki tüm marketlerde gıda güvenliği ve hijyenin sağlanmasını amaçlıyor. (TEMSİLCİ FOTOĞRAFI)
Yetkililer, tüm bu istasyonların FSSAI'nin sıkı gerekliliklerini karşıladığını ve tüm gıda işletmecilerinin en yüksek gıda güvenliği standartlarını sürdürmek için eğitilmesini ve denetlenmesini sağladığını söyledi.
Sertifikalı tren istasyonları arasında Pune Tren İstasyonu, Kolhapur Tren İstasyonu, Miraj Tren İstasyonu, Sangli Tren İstasyonu, Satara Tren İstasyonu, Daund Tren İstasyonu, Ahilyanagar Tren İstasyonu, Kopargaon Tren İstasyonu, Sainagar-Shirdi Tren İstasyonu ve Shivajinagar Tren İstasyonu bulunmaktadır.
Eat Right Station sertifikası, Yeni Delhi'deki FSSAI liderliğindeki Eat Right India hareketinin bir parçasıdır. Girişim, tren istasyonlarındaki tüm gıda satış noktalarında gıda güvenliği ve hijyeni sağlamayı amaçlıyor. Bunlar arasında restoranlar ve yemek alanları gibi organize catering birimlerinin yanı sıra küçük satıcılar, kiosklar ve perakende satış mağazaları da yer almaktadır. Bu program kapsamında gıda satıcıları, yolcular ve çalışanlar için güvenli ve hijyenik gıda seçenekleri sunarak güvenli ve hijyenik pişirme ve işleme uygulamalarını takip etmek üzere eğitiliyor.
Gıda ve İlaç İdaresi (Gıda) Pune departmanı ortak komisyon üyesi Suresh Annapure şunları söyledi: “Sertifikasyona hak kazanabilmek için, belirlenen istasyonlarda faaliyet gösteren tüm gıda işleyicileri ve satıcıların Gıda Güvenliği Eğitimi ve Sertifikasyonu (FoSTaC) kapsamında eğitim almaları gerekiyor. FSSAI'den. Programı. Daha sonra Eat Right Station sertifikasını almak için zorunlu olan gıda güvenliği kriterleri kontrol listesine dayalı olarak bağımsız bir denetim gerçekleştirilir.”
Yetkililere göre girişim Maharashtra FDA Komiseri Rajesh Narvekar'ın önderliğinde gerçekleştirildi.
Daha fazlasını gör