PGIMER Chandigarh, Kuzey Hindistan’da minimal invaziv kalp kapağı ameliyatı yapan ilk kişidir.

Ferhat

New member
Enstitü Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Tıp Eğitimi ve Araştırma Yüksek Lisans Enstitüsü’nün kuzey Hindistan’da minimal invaziv kalp kapakçığı replasmanı gerçekleştiren ilk hastane olduğunu duyurdu.


PGIMER Chandigarh’a başvuran hasta ayrıca yüksek tansiyon, böbrek sorunları ve düşük kan trombosit sayıları (trombositopeni) ile mücadele etti. (HT dosyaları)

Transfemoral transseptal mitral kapak replasmanı (TMVR), kalpteki hasarlı veya kusurlu bir mitral kapağı geleneksel açık kalp ameliyatına gerek kalmadan değiştirmek için kullanılan minimal invaziv bir yöntemdir.

Girişimsel kardiyolog ve yapısal kalp uzmanı Dr. Parminder Singh Otaal, bu karmaşık prosedürü 78 yaşındaki bir hasta üzerinde gerçekleştirdi.

Prosedür, daralmış veya sızdıran mitral kapağı olan veya her iki durumun bir kombinasyonu olan hastalar için özel olarak tasarlanmıştır. Özellikle ameliyat olma riski yüksek olan veya daha önce biyoprotez kalp kapağı takmış ve artık düzgün çalışmayan hastalarda faydalıdır. dr’a göre Otaal, hasta baypas ameliyatı geçirmiş ve 2005 yılında mitral kapağı değiştirilmişti.

Ayrıca yüksek tansiyon, böbrek sorunları ve düşük kan trombosit sayıları (trombositopeni) ile mücadele etti. Son olarak, birkaç aydır nefes alma güçlüğü çekiyordu ve kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Teşhis üzerine, daha önce implante edilen biyoprotez cerrahi kapağın hasar gördüğü, hem sızıntıya hem de tıkanmaya neden olduğu keşfedildi. Bu sorunu çözmek için yeniden müdahale gerekiyordu. Bununla birlikte, geleneksel redo kapak cerrahisindeki yüksek riski nedeniyle, TMVR, önemli ölçüde daha düşük bir risk oluşturduğu için kapak replasmanına minimal invaziv bir alternatif olarak seçildi, diye ekledi Dr. Otaal eklendi.

doktor Kardiyoloji profesörü ve prosedürün ana operatörü Otaal, yardımcı kardiyologlardan, perioperatif görüntüleme konusunda uzman kardiyak anestezistlerden ve deneyimli teknik ve hemşirelik uzmanlarından oluşan bir ekiple birlikte, bu yenilikçi teknolojinin ilerlemiş mitral kapak hastalığı olan hastaların tedavisindeki potansiyelini vurguladı. , özellikle konvansiyonel cerrahi riski yüksek olanlar.