Mumbai polisi Başbakan Modi'nin gezi turu nedeniyle trafik kısıtlamaları uyguladı ve drone'ları yasakladı | Mumbai Haberleri

Ferhat

New member
Mumbai Polisi, Başbakan Narendra Modi ve diğer VIP'lerin Lok Sabha seçim kampanyası için şehri ziyaret etmesi nedeniyle drone, yamaç paraşütü, balon, uçurtma ve uzaktan kumandalı ultra hafif uçaklara yasak getirdi. Yasak, Ghatkopar, Dadar, Chembur, Vikhroli, Kanjur-Marg, Tilak Nagar, Havaalanı, Sahar, Vile-Parle, Worli, Mahim ve Shivaji Parkı gibi çeşitli bölgelerde uygulandı. Polis, yasağın bu cihazların kullanımı sırasında istenmeyen olayların önlenmesi amacıyla getirildiğini söyledi.


Başbakan Modi'nin Cuma günü Mahayuti (BJP) liderleriyle birlikte Shivaji Park'ta bir miting düzenlemesi bekleniyor.

Başbakan Modi'nin, Başbakan Eknath Shinde ve Başbakan Yardımcısı Devendra Fadnavis gibi Mahayuti liderleriyle birlikte Cuma günü Shivaji Park'ta bir mitingde konuşma yapması bekleniyor. Mumbai Polisi tarafından Çarşamba günü Ceza Muhakemesi Kanununun (CrPC) 144. Maddesi uyarınca çıkarılan önleyici emir, programa katılan çok sayıda VIP ve parti çalışanının güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Polis Operasyonlarından Sorumlu Komiser Yardımcısı Akbar Pathan, yukarıda adı geçen polis karakollarının yetki alanı içerisinde drone, yamaç paraşütü, balon, uçurtma ve uzaktan kumandalı ultra hafif uçakların kullanımının yasaklanması emrini imzaladı. Karar, Başbakan'ın kente yapacağı ziyaretle aynı zamana denk gelecek şekilde Çarşamba ve Cuma günleri yürürlükte kalacak. Emri ihlal edenler, 1860 Hindistan Ceza Kanunu'nun 188. Maddesi uyarınca cezalandırılacak.

Polis, teröristlerin ya da anti-sosyal unsurların bu cihazları saldırı amacıyla kullanabileceğinden korktuğunu, ayrıca saldırı sırasında huzurun bozulması, kamu huzurunun bozulması, insan hayatının, sağlığın, güvenliğin tehlikeye girmesi ve kamu malına zarar verilmesi riskinin bulunduğunu ifade etti. ziyaret etmek.

Trafik kısıtlamaları ve alternatif güzergahlar


Başbakan Modi'nin Çarşamba günü Ghatkopar'da yapacağı gezi öncesinde Mumbai Trafik Polisi, Twitter üzerinden Lal Bahadur Shah Marg, Doğu Ekspres Otoyolu ve Batı Ekspres Otoyolu'nda saat 14.00 ile 22.00 arasında trafiğin yavaşladığı konusunda bir uyarı yayınladı. Hava yoluyla veya uzun mesafe trenleriyle seyahat etmeyi planlayan yolculara, Thane'den Sion'a uzanan Lal Bahadur Shashtri Marg'daki birçok yer kapalı olduğundan seyahatlerini önceden planlamaları ve alternatif rotaları takip etmeleri tavsiye edildi.

Polis Komiser Yardımcısı Dr. Doğu Banliyöleri Trafiği Raju Bhujbal, kapalı yolların ve alternatif rotaların ayrıntılarını açıklayan bir bildiri yayınladı. Tanıtım gezisinin çok sayıda adanmışın ilgisini çekmesi ve LBS Yolu yakınındaki araç trafiğini etkilemesi bekleniyor. Sonuç olarak, Gandhi Nagar Kavşağı'ndan Naupada Kavşağı'na giden LBS Yolu ve Meghraj Kavşağı'ndan RB Kadam Kavşağı'na giden Mahul-Ghatkopar Yolu, 15 Mayıs'ta saat 14.00'ten 22.00'ye kadar her iki yönde de kapatılacak.

Bu dönemde diğer üç yol da kapatılacak: Ghatkopar Kavşağı'ndan Sakinaka Kavşağı'na giden Andheri Ghatkopar Bağlantı Yolu, Hiranandani Kailas Kompleksi Yolu'ndan Gulati Benzin Pompası Kavşağı ve Sarvodaya Kavşağı'na doğru Golibar Maidan ve Ghatkopar Metro İstasyonu (Batı).

Sürücüler için önerilen alternatif güzergahlar arasında Doğu Ekspresi Otoyolu, Batı Ekspres Otoyolu, Andheri-Kurla Yolu, Saki Vihar Yolu, MIDC Merkez Yolu, Santacruz-Chembur Bağlantı Yolu, Sion-Bandra Bağlantı Yolu ve Jogeshwari -Vikhroli Bağlantı Yolu yer alıyor.

Başbakan Modi'nin tanıtım gezisinden önce Dindori'de ve daha sonra Kalyan'da bir seçim mitinginde konuşma yapması planlanıyor.