Kuveyt yangını trajedisi: Pencaplı ölen adam, ailesinin geçimini sağlayan tek kişiydi

Ferhat

New member
Hoshiarpur yerlisi olan 62 yaşındaki Himat Rai, Kuveyt'in güneyindeki Mangaf'ta çıkan yıkıcı yangında ölenlerden biriydi. Ailesinin geçimini sağlayan tek kişi oydu.

Cuma günü Kerala'nın Ernakulam kentindeki Cochin Uluslararası Havalimanı'nda Kuveyt'te çıkan yangında ölen 45 Hintli kurbanın kalıntıları. Hoshiarpur'dan Himat Rai'nin naaşı, Hoshiarpur bölge yönetiminden iki yetkilinin onu geri getireceği Yeni Delhi'ye götürüldü. Cenaze töreni Cumartesi günü gerçekleştirilecek. (ANI fotoğrafı)

Geride eşi Sarabjit Kaur, evli iki kızı Amandeep Kaur (35), Sumandeep Kaur (32) ve 16 yaşındaki oğlu Arshdeep Singh'i bırakan Rai, yaklaşık 30 yıl önce Kuveyt'e gitmiş ve orada ustabaşı olarak çalışmıştı. şirketin üretim departmanı NBTC çalıştı.

Artık kriketteki en sevdiğiniz maçı izleyebilirsiniz. Her zaman ve her yerde. Nasıl olduğunu öğrenin

Doğdukları köy Salempur'dan 2012 yılında Hoshiarpur'un banliyösü Kakkon'a taşınan ve burada bir ev inşa eden aile şokta.

Perşembe günü, Baghpur Devlet Okulu'nun 10. Sınıf öğrencisi Arshdeep, Rai'nin meslektaşlarından birinden, babasının yangında öldüğüne dair kendisine bilgi veren bir telefon aldı. Aile bu habere inanamadı ve Rai'nin sağlık durumu hakkında bilgi almak için hemen Kuveyt'te aynı şirkette çalışan bir akrabasıyla temasa geçti. Akrabası onlara Rai'nin hastanenin acil servisine kaldırıldığını ancak daha sonra öldüğünü doğruladığını söyledi.

Rai geçen yıl evdeydi ve Kuveyt'e dönmeden önce yaklaşık iki ay orada kaldı. Ailesiyle son kez Salı günü konuştu.

Eşi, Rai'nin gelirini ailesiyle konuşmamasına rağmen aileye yaşamak için ihtiyaç duydukları tüm parayı sağladığını söyledi. “Eve ekmek getiren tek kişi oydu” dedi.

Sıkışık koşullar

12 Haziran'da Mangaf'ın güneyindeki Al-Mangaf binasında çıkan yangında en az 49 kişi hayatını kaybetmişti. Çoğu Hintli, geri kalanı Pakistan, Filipinli, Mısır ve Nepal vatandaşıydı.

Bina yaklaşık 195 göçmen işçiyi barındırıyordu.

Rai'nin küçük kızı Sumandeep, babasının yaşadığı bölgenin kalabalık olduğunu söyledi. Babasının kendisine günlük egzersizlerini merdivenlerde oturarak yaptığını söylediğini söyledi.

Kendisi daha önce Kuveyt'teki binadaki yaşam koşullarının iyi olduğunu ancak yakın zamanda odaların bölünerek binanın sıkışık hale geldiğini belirtmişti.

Ailenin, Kuveyt'teki NBTC'nin kurbanların ailelerine yardım sağladığına dair hiçbir bilgisi yok.

Yardım için umut

Kuveyt hükümetinin ve şirketinin yaşam masraflarını karşılamalarına yardımcı olacağından umutlu olduklarını söylediler.

Hoshiarpur komiser yardımcısı Komal Mittal Cuma günü yaptığı açıklamada, yönetim yetkililerinin Rai'nin naaşını almak için Delhi'ye gittiğini söyledi. Rai'nin ailesine hükümetin talimatları doğrultusunda mümkün olan her türlü yardım sağlanacak” dedi.

Ailenin iki akrabası da naaşı almak için Delhi'ye gitti. Cuma akşamı gelmesi bekleniyor.

Sumandeep, cenaze töreninin Cumartesi günü gerçekleşeceğini söyledi.

İki gün önce Kuveyt'teki yangında ölen Kızılderililerin cenazelerini taşıyan Hindistan Hava Kuvvetleri'ne (IAF) ait bir uçuş Cuma günü Kochi havaalanına indi.

Hindistan, yangında ölen 49 Hintlinin kalıntılarını geri getirmek için Perşembe akşamı Kuveyt'e bir askeri nakliye uçağı gönderdi.

Başbakan Narendra Modi zaten gönüllü tazminat ödedi ₹Her kurbanın yakınlarına 2 lakh.