Kongre ve HİNDİSTAN bloğu iktidara gelip ülkeyi yönetecek: DK Shivakumar | Bengaluru

Ferhat

New member
Karnataka Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar Pazar günü, devam eden Lok Sabha seçimlerinin ardından önümüzdeki günlerde partisinin HİNDİSTAN bloğuyla birlikte iktidara gelip ülkeyi yöneteceğine dair güvence verdi.


DK Shivakumar (PTI)

Eyalet Kongre lideri ayrıca kendisinin ve partisinin, 3 Haziran'da Karnataka Yasama Konseyi'nde iki yılda bir yapılacak altı sandalye (her biri lisansüstü ve öğretmen seçim bölgelerinden olmak üzere) için yapılacak seçimler için BJP-JD(S) ittifakına aldırış etmediğini söyledi.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

ayrıca oku – Şiddetli yağışların ardından dokuz uçuş Bengaluru'dan Chennai'ye yönlendirildi

“Bence Kongre partisi ve INDI ittifakı iktidara gelecek. BJP'li birinin başbakan olma şansı yok. Bu ülke Kongre partisinin ve INDI ittifakının liderliği altında yönetiliyor, kendimize çok güveniyoruz.” dedi Shivakumar burada bir parti toplantısından sonra.

AAP şefi ve Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal'in, Narendra Modi'nin gelecek yıl 75 yaşına geldiğinde emekli olmak zorunda kalması nedeniyle BJP'ye bir sonraki başbakanın kim olacağını sorduğu yorumlarına ilişkin bir soruyu yanıtlıyordu.

Lisansüstü ve öğretmen seçim bölgelerinden üyelerin seçilmesi amacıyla Yasama Konseyi'nde oylama için bugün parti liderleri ve memurların katıldığı bir toplantı düzenlendi. Shivakumar, herkese bu seçime adaylara bırakılmadan aktif olarak katılmaları yönünde talimatlar verildiğini ve sorumlulukların belirlendiğini söyledi.

MLC seçimlerinin de Meclis ve Meclis seçimlerinde olduğu gibi tek tip bir şekilde yapılması yönünde talimat verildiğini söyledi.

MLC anketlerinde JD(S)-BJP ittifakının devam edip etmeyeceği yönündeki soruya KPCC başkanı, “Kalıcı olarak bir arada olsunlar, hiçbir itirazımız yok. Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar, bizi rahatsız etmez.”

Parti bugün, yakın zamanda JD(S)'den ayrılan eski MLC Marithibbe Gowda'nın Güney Öğretmenler Seçim Bölgesi'nden partinin adayı olduğunu duyurdu.

Kongre diğer beş bölüm için adayları zaten açıklamıştı: Ramoji Gowda (Bengaluru mezunları), Chandrashekara B Patil (Kuzeydoğu mezunları), Ayanur Manjunath (Güneybatı mezunları), KK Manjunath (Güneybatı öğretmenleri) ve DT Srinivas (Güneydoğu öğretmenleri).