J&K hükümeti boş öğretmenlik pozisyonlarının duyurulması teklifini onayladı

Ferhat

New member
Sağlık, Refah ve Eğitim Bakanı Sakeena Masood Çarşamba günü, okul eğitim departmanının 24 şubesinde doğrudan kota altında 10+2 öğretim görevlisinden oluşan 575 boş pozisyona yönelik bir ilan teklifini onayladı.

J&K Bakanı Ömer Abdullah (Fule)

Masood, bu hareketin hükümetin Omar Abdullah liderliğindeki Jammu ve Keşmir'deki işsiz, eğitimli gençlere iş sağlama taahhüdüyle uyumlu olduğunu söyledi.

Özellikle Srinagar Milletvekili Ağa Syed Ruhullah Mehdi Salı günü Jammu ve Keşmir Başbakanı (CM) Omar Abdullah'ı seçim vaatlerini mümkün olan en kısa sürede yerine getirmeye çağırmıştı.

“Birkaç yıldır boş olan bu pozisyonlar, yüksek orta okullar için acil nitelikli öğretim elemanı ihtiyacını karşılamak amacıyla hızlandırılmış işe alım için Jammu ve Keşmir Kamu Hizmeti Komisyonu'na (JKPSC) havale edildi” dedi ve hükümetin bu görevi üstlendiğini ekledi. halka, özellikle de eğitimli gençlere verilen söze sadık kalındı.

“Hükümet oluşumumuzdan sonraki 15 gün içinde, eğitimli gençlerin uzun süredir devam eden ihtiyacını ele alma kararını aldık” dedi ve bu pozisyonlar için işe alım sürecinin kısa bir süre içinde başlayacağını ve işe alım ajansının atandığını da sözlerine ekledi. Tamamlama işlemini belirli bir süre içinde gerçekleştirin.

Bakan, diğer departmanlardan da boş kontenjanların (hem resmi olarak yayınlanan hem de resmi olarak yayınlanmayan) sayısını birleştirmelerinin istendiğini, böylece bunların mümkün olan en kısa sürede doldurulmak üzere işe alım kurumlarına yönlendirilmelerinin istendiğini söyledi ve şunu ekledi: “Okulun zamanında teşvik edilmesi gibi diğer konular müdürler, sorumlu öğretim görevlisi, öğretmen, usta ve diğer çalışanların sayıları da incelenecek. Çalışanların mesleki gelişimlerine yönelik DPC’lerin zamanında yapılmasına yönelik talimatlar verildi.”

Ulusal Konferans'ın (NC) vokal lideri Ruhullah Mehdi, partinin genel seçimlerdeki zaferinde çok önemli bir rol oynamıştı. Salı günü Omar Abdullah'a yazdığı açık mektupta şunları yazmıştı: “Bu, vizyon ve dürüstlükle liderlik etmek için önemli bir fırsattır ve bu saygın konumun gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmede size başarılar diliyorum.”

“Bu yolculuğa çıkarken halkın emirlerine saygı duymanız ve hükümetinizin eylemlerini vatandaşların istekleriyle uyumlu hale getirmeniz kritik önem taşıyor. Bu bağlamda siyasi konuyu yasama/meclis çerçevesinde gündeme getireceğinizden eminim. Mektup şöyle devam ediyordu: “Hükümetinizin, toplumumuzun refahı üzerinde büyük etkisi olabilecek kararlarından kaynaklanabilecek bazı öncelikleri önermek istiyorum.”