“İçerik Sonrası Hayalet Değil”: IIM tarafından eğitilmiş Mumbai kurucusu, avans gününden sonra tepki veren çalışanlar hakkında | Dağıtım

Ferhat

New member
Go Zero kurucusunun bir LinkedIn katkısı, maaşlarını aldıktan kısa bir süre sonra istifa eden çalışanları eleştirdikten sonra çevrimiçi öfkeyi tetikledi. IIM tarafından eğitilmiş Mumbai girişimcisi Kiran Shah, çalışanları için ödeme tarihini her ayın 10'undan 1.'ye değiştirdiğini söyledi. Görevi sadece birçok kişi tarafından “ses sağır” olarak adlandırılmadı ve insanlar arasında öfkeyi tetikledi.

Payday'ın görevinden sonra çalışanlara karşı istifa eden Mumbai'nin kurucusu. (LinkedIn/Kiran Şah)

“Geçmişte, önümüzdeki ayın 10'unda maaş verdim. Aynı şeyi yaptığını bildiğim birçok girişim. Bazıları gelecek ayın 15'inde bile veriyor. Bunun ilk haftayı veren takıma neden olduğunu gördüm. Aralık 2023'ten itibaren maaş ödeme tarihini ilk aya değiştirdim.

“Ve çoğu göreve son derece sadık olsa da, ertesi gün değil, 1'de göründüğümüz anda kötüye kullanan ve geri adım atan sadece birkaç kişi var. Bu dün oldu, maaş işlemeyi 10. yıldan 1. yıla taşıdığımdan beri dördüncü olay,” diye devam etti Şah.

Olayların maaş gününü değiştirme kararını etkilemeyeceğinden emin oldu ve ekledi: “Bu tür birkaç aptal insan için tüm ekibi cezalandırırsam, GZ'de inşa ettiğim bir kültür sorusu soruyor.”

“Ancak, tüm insanlar – maaş alırsanız işverenleri yoktur. Eğer işten veya ücretten, patron veya meslektaşınızdan ya da yerden ya da lanet bir şeyden memnun değilseniz, yöneticinizle veya hatta kurucunuzla iletişim kurabilirsiniz.

Sosyal Medya Slams Kurucu:

Bir kişi şunları söyledi: “Maaşların dakik korunması her çalışanın hakkıdır.

Bir diğeri de ekledi: “Kiran Shah, çalışan da 11'de ayrılabilir.

Üçüncüsü baskı yaptı: “Her ayın 5'ini her zaman bir maaş dağıtımı olarak, sapma olmadan doğruladım – tekne çerçevesinin bir parçası olarak konuşlansam bile. Maaş tarihleri bir müzakere veya belirsizlik noktası haline geliyor, belirsizlik kültürünü yansıtıyor – bu beni çok daha fazla etkiliyor.”

Bir dördüncü şöyle yazdı: “Asla bir şirkette çalışmam, aynı ayın 25'inde eski işverenimin ilkinden daha sonra çalışmam.”

LinkedIn biyografisine göre Shah, DJ Sanghvi Mühendislik Koleji'nden mezun oldu. Daha sonra Hindistan Yönetim Enstitüsü Lucknow'dan bir diploma sonrası diploma izledi.