Hepimiz Başbakan'ın birlik çizgisini takip ediyoruz: UP CM Vekili Keshav Prasad Maurya'dan HT'ye

Ferhat

New member
Lok Sabha seçimlerinden bu yana ilk gazete röportajında Uttar Pradesh Başbakan Yardımcısı Keshav Prasad Maurya, muhalefet liderleri Akhilesh Yadav ve Rahul Gandhi'yi hedef alarak Bharatiya Janata Partisi'nin önümüzdeki ara seçimlerde eyalette dokuz meclis sandalyesi kazanacağını tahmin etti “feodalist” ve “güce aç” olarak görülüyor. BJP'nin 2017'yi 2027'de tekrarlayacağını ve 300'den fazla sandalye kazanacağını söyledi. Ayrıca Başbakan Yogi Adityanath ile olan ilişkisinden de bahsetti. Düzenlenen alıntılar:

Uttar Pradesh Başbakan Yardımcısı Keshav Prasad Maurya. (Fotoğraf: X)

Dokuz parlamento sandalyesi için ara seçimlerin 20 Kasım'da yapılması planlanıyor. BJP'nin bu seçimlerdeki performansından ne kadar eminsiniz?Eyaletteki ikili hükümetin örgütsel gücü ve geçmiş performansı göz önüne alındığında, BJP dokuz sandalyenin çoğunu kazanmaya hazırlanıyor. Sadece bir veya iki koltukta kavga görüyoruz.

Anketlerin sonucunun neden UP'deki Lok Sabha seçimlerinden farklı olacağını düşünüyorsunuz (BJP ve müttefikleri, 2019'da HİNDİSTAN'da kazandıkları 64 sandalyeye kıyasla eyaletteki 80 sandalyeden yalnızca 36'sını kazandılar) -Blok 43 kazandı)? Beş ayda neler değişti?Partimizin eyaletteki Lok Sabha anketlerinde güvenimizin ve beklentilerimizin aksine daha kötü performans gösterdiği doğrudur. Kongre liderliğindeki muhalefet, sahte söylemleriyle seçmenleri yanıltmayı başardı. Artık yalanları ortaya çıktı. Ayrıca, BJP'nin üst üste üçüncü kez hükümeti kurduğu Haryana'daki son meclis seçim sonuçları, muhalefetin Agniveer ve anayasayı değiştirme hamlesi gibi konulardaki yanlış beyanlarına uygun bir yanıttır.

CM Yogi Adityanath'ın 'batoge toh katoge' (bölünenler kesilecek) sloganı bu aralar çok popüler. Bu açıklamayı nasıl görüyorsunuz?Başbakanın açıklamasına ilişkin yorum yapmam doğru olmaz. Yüce liderimiz Başbakan Narendra Modi, “Ek hai toh güvenli hai” (Birlikteyseniz güvendesiniz) sloganını yayınladı. Hepimiz bu çizgiye uyuyoruz. Partimiz her zaman birlikten söz etti. Muhalefet bu tür açıklamaları bağlamının dışına çıkarıyor çünkü Müslümanları yatıştırma politikası izlemek zorundalar.

Lok Sabha anket sonuçlarının ardından “örgüt hükümetten büyüktür” şeklindeki açıklamanız da oldukça ilgi gördü. Pek çok kişi bunu parti ile hükümet arasındaki bölünmenin işareti olarak yorumladı. Hala yorumun arkasında mısın? Kesinlikle. Örgüt dün hükümetten büyüktü, bugün de büyüktür, yarın da daha büyük olacaktır. Hem devlette hem de merkezde iktidar olmamızın tek nedeni örgütün yoğun çalışmasıdır. Bu, örgütü hükümetin üstüne koyduğum ilk sefer değil. Hatta 2022'den önce de aynı şeyi bir tweet'te söylemiştim. Ancak bu sefer ifade yanlış yorumlandı, çünkü birçok kişi bunu eyaletteki Lok Sabha anketlerinin olumsuz sonuçlarını göz önünde bulundurarak söylediğime inanıyordu. Ama bu doğru değildi. Ben partimin disiplinli bir askeriyim. “Sabka saath sabka vikas” (herkes için kalkınma) çağrısını yapma cesaretini gösteren Başbakan Modi'yi selamlıyorum. Rahul Gandhi veya Akhilesh Yadav böyle bir cesaret gösterebilir mi?

2017'den bu yana kamuoyunda CM Yogi Adityanath ile aranızda her şeyin yolunda olmadığı yönünde bir algı var. (gülümsüyor) Hayır, bu doğru değil. CM ile mükemmel ilişkilerim var. 2017 yılında birlikte yemin ettik, o CM, ben de CM yardımcısı olarak. O zamandan beri birlikteyiz. Bu muhalefetin sorunu.

2027'de ne olacak?2017'yi 2027'de de tekrarlayacağız ve 403 sandalyenin 300'ünden fazlasını kazanacağız

BJP 2027'de Yogi Adityanath liderliğinde yeniden sandık başına gidecek mi?Bu benim yetki alanım dışındadır. Yorum yapamam.

BJP'deki önemli bir OBC lideri olarak eyalet veya ulusal politikada daha büyük bir rol aramıyor musunuz?Hırslı olmak ile partinin kararı farklı şeylerdir. Disiplinli bir parti çalışanıyım ve bana verilen her görevi titizlikle ve dürüstlükle yerine getiriyorum.

Samajwadi Partisi'nin PDA formülünü (Pichde, Dalit ve Adivasi, geri sınıfları ve programlanmış sınıfları ve kabileleri hedef alan bir eylem) nasıl değerlendiriyorsunuz?PDA, Parivar Geliştirme Otoritesinden başka bir şey değildir. Akhilesh Yadav (SP'den) vizyonu olmayan bir adam. Partisi suçlular ve haydutlarla dolu. Onun partisinde iyi insanlar yaşayamaz. Bugün burada olan herkes yakında partiden ayrılacak. Bu benim öngörüm.

Yakın zamanda Rae Bareli'deki bir toplantıda orada yalnızca eyalet hükümetinin “Sawarna” (üst kast) yetkililerini görebildiğini söyleyen Kongre lideri Rahul Gandhi'ye ne dersiniz?Eğer SC'lere ve OBC'lere karşı bu kadar iyi niyetliyse, neden Lok Sabha'da onun yerine bu kastlardan birini Muhalefet Lideri olarak atamıyor? Ayrıca SC'leri ve OBC'leri eyaletlerdeki parti başkanları olarak aday göstermeli. Ama bunu asla yapmayacak. Hem Rahul hem de Akhilesh feodal beyler ve güce açlar.