Gıda kalitesinin düşük olması nedeniyle Noida'daki özel koleje bildirim

Ferhat

New member
Noida, Yetkililer, Greater Noida'daki özel bir kolejin yönetimine ve onun kantin işletmecisine Cumartesi günü gıda güvenliği departmanı tarafından düşük gıda kalitesi ve hijyenik olmayan koşullar iddiasıyla ihbarda bulunulduğunu söyledi.


HT resmi

Bazı yiyeceklerde sivrisinek ve böcekleri gösterdiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada da yer aldı.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Üst düzey bir yetkili, denetimin, kantinde kendilerine sunulan yemeklerin kalitesi ve temizliğinden memnun olmadıklarını ifade eden bazı öğrencilerin şikayetleri üzerine yapıldığını söyledi.

Gıda Komiseri Yardımcısı Archana Dheeran, denetimin Greater Noida'nın Bilgi Parkı bölgesindeki Lloyd College Aryan Residency'nin kantininde gerçekleştirildiğini söyledi.

“Denetim, Gıda Güvenliği Sorumlusu Akshay Goyal'in gözetiminde gerçekleştirildi ve ürünler Gıda Güvenliği Sorumlusu RP Gupta tarafından denetlendi. Denetim sırasında temizlik düzenlemeleri ve diğer standart uyumlulukların yetersiz olduğu tespit edildi ve bu durum üniversite yönetimine ve kantin işletmecisine iletildi” dedi Dheeran.

Ziyaret sırasında yetkililerin yurtta yaşayan öğrencilerle de endişeleri hakkında görüştüğünü, öğrencilerin çoğunun temizlik ve yemeklerin kalitesinden memnun olmadığını ifade ettiğini söyledi.

Dheeran, “Bu bağlamda, müdür ve kantin işletmecisi ile yapılan görüşmelerin ardından üniversite yönetimi, gıda kalitesine ilişkin haftalık geri bildirim sağlamak üzere bir öğrenci komitesi oluşturulmasını önerdi” dedi.

Komiser yardımcısı, üniversite yönetiminin de bu şikayet karşısında gerekli adımları en kısa sürede atacağına dair güvence verdiğini söyledi.

Dheeran, “Öğrencilere sunulan biryani örnekleri toplandı ve kalite kontrolü için devlet laboratuvarına gönderildi” dedi.

Soruşturma raporu alındıktan sonra daha fazla önlem alınacağı belirtildi.

Polise göre, 9 Mart'ta aynı pansiyonda yaşayan yaklaşık 80 öğrenci, Mahashivratri için 'Kuttu Ka Atta'dan 'puris' tükettikten sonra gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Bir gıda güvenliği yetkilisi, laboratuvar testlerinin ardından karabuğday ununun kalitesinin standart kaliteye uygun olmadığının tespit edildiğini söyledi.

Bu makale, metinde herhangi bir değişiklik yapılmadan otomatik bir haber ajansı akışından oluşturulmuştur.