Dengesiz hava Ludhiana'nın çorap endüstrisi için zorluklar yaratıyor

Ferhat

New member
Uzun süren soğuk hava dönemiyle karakterize edilen istikrarsız hava, kentin triko ve tekstil endüstrilerini olumsuz etkiledi; sektör yetkilileri, piyasadaki nakit akışındaki kısıtlamalar ve öngörülemeyen hava koşulları nedeniyle talebin azaldığına işaret etti.


Ludhiaba çorap endüstrisi sadece Pencap'ın diğer bölgelerine değil aynı zamanda komşu eyaletlere de (Manish/HT) yün tedarik ediyor.

Çorap üreticileri üretimlerini dört aşamaya ayırıyor. Birincisi temmuz-ağustos aylarında üretilen yarım kollu kazaklar, ardından eylül-ekim aylarında kış ortası giyimine uygun uzun kollu kazaklar geliyor. Üretimin Kasım ve Aralık aylarındaki son aşamasında ise uzun kaban, ceket gibi komple kışlık giyim üretimi yapılıyor.

Ram Mandir ile ilgili en son güncellemeler için bizi takip etmeye devam edin! buraya tıklayın

“Üreticiler için bu tür düzensiz bir model endişe kaynağıdır. Örme ve Tekstil Kulübü genel sekreteri Charanjiv Singh, “Üretime iki ay önceden başlayan üreticiler, havanın nasıl düzeleceği konusunda belirsizlik yaşamaya devam ediyor ve bu da sonuçta kayıplara yol açıyor” dedi.

“Büyük firmalar üretimi 15 Aralık'a kadar, küçük firmalar ise Kasım ayına kadar üretimlerini tamamladı. Ancak Ocak ayında sıcaklıklar düştükçe, bu koşulların önümüzdeki haftalarda da devam edeceğinin garantisi olmadığından üretime devam edilip edilmeyeceği konusunda ikilem ortaya çıkıyor” diye ekledi.

Himaşal Pradeş, Haryana, Jammu Keşmir, Delhi ve Rajasthan başta olmak üzere birçok kuzey Hindistan eyaleti çorap sektörü için kilit pazarlardır. Ancak dağlarda kar yağışının olmaması ve güneşli günlerin uzun olması hem yerel hem de ithal talebi önemli ölçüde azalttı.

“Tepe bölgesine ihracat turizme ve yerel hava koşullarına bağlı. Ocak ayının sonunda Himalayaların hiçbir bölgesinde kar yoktu; Bunun yerine, parlak güneş ışığı hem turistik hem de yerel açıdan siparişleri azaltıyor” dedi Sun Textile Unit'in sahibi Akash Sood.

Kentin çorap sektörü en eski sektörlerden biri olup kazak, ceket, termal, hırka, kazak, iç çamaşırı ve eşarp gibi kışlık giyim ürünleriyle tanınmaktadır.

Yerel üretim tesisleri, hava koşullarıyla ilgili zorlukların yanı sıra, yerel olarak üretilen yünlü kumaşların yarı fiyatına satılan Çin'den ithal edilen ucuz kumaşlarla da sıkı bir rekabetle karşı karşıya. Çorap üreticileri satışların azalmasını, Çin yapımı kışlık giyim ürünlerinin önemli ölçüde daha düşük fiyatlara gelmesine bağlıyor ve bu da zorluklarını daha da artırıyor.

“Çin'den ithal edilen polyester kumaşlar, yüksek kaliteli yün ve yün ipekten yapılan yerel ürünlerle zorlu bir rekabet oluşturuyor. Shingora Textiles Private Limited'in kurucusu Mridula Jain, Corona sonrası zayıf piyasa nakit akışı nedeniyle tüketiciler daha ucuz alternatifleri tercih ediyor” dedi.