Chandigarh, Pencap, Delhi 2023-24 yıllarında okul eğitiminde en iyi aktörler arasında: Merkezin Raporu

Ferhat

New member
İtibarenHindistan Basın GüvenYeni Delhi

19 Haziran 2025 09:24

Diğer üst alanlar ve sendika alanları Kerala, Daman ve Diu, Haryana, Goa, Maharashtra ve Rajasthan'dır. Raporda, devletlerin ve UT'lerin performansı okul eğitiminde ölçülmüştür.

Chandigarh, Pencap, Delhi, Gujarat ve Odisha, Eğitim Bakanlığı tarafından bir rapordan görülebileceği gibi, okul eğitimini bölge düzeyinde değerlendiren 2023-24 endeksinin en iyi sanatçıları arasında yer almaktadır.

Chandigarh, Pencap, Delhi, Gujarat ve Odisha, Eğitim Bakanlığı tarafından bir rapordan görülebileceği gibi, okul eğitimini bölge düzeyinde değerlendiren 2023-24 endeksinin en iyi sanatçıları arasında yer almaktadır. (HT Dosyası)

Diğer üst alanlar ve sendika alanları Kerala, Daman ve Diu, Haryana, Goa, Maharashtra ve Rajasthan'dır. Raporda, devletlerin ve UT'lerin performansı okul eğitiminde ölçülmüştür. Okul Eğitim ve Yetkinlik Bakanlığı (Dossel), 2017-18-2021-22 yılları için eyaletler ve UT'ler için şimdiye kadar PGI raporu yayınladı. Meghalya son zamanlarda son performansın son raporunda yer aldı. Üst düzey bir bakanlık, tüm bölgelerin göreceli performansının değerlendirilmesi hedefi ile okul eğitimi alanında kataliz dönüşümsel değişiminin bir araç olarak kavramsallaştırıldı ”dedi. Öğretmenlerin kullanılabilirliği ve mesleki gelişim, öğrenme yönetimi, öğrenme zenginleştirme faaliyetleri, altyapı tesisleri, güvenlik ve çocuk koruması, dijital öğrenme, yakınsama ve varlık ve okul yönetim sistemlerinin kullanımı.

Devlet PGI'sının aynı yaklaşımına göre, bölgeler değerlendirilmektedir. PGI-D'de, PGI puanları için isimlendirme farklı sınıflara ayrılmıştır. PGI-D'de ulaşılabilir en yüksek not, bu kategorideki veya genel olarak toplam puanların yüzde 90'ından fazlasını elde eden bölgeler için 'Utcarsh'dır. Daha sonra kategori ve toplam değerler, bu kategorideki toplam noktaların yüzde 10'unun eşit genişliği veya bir sonraki sınıfa varış için toplam puan azalır.

Haberler / Şehirler / Chandigarh / Chandigarh, Pencap, Delhi 2023-24 yıllarında okul eğitiminde en iyi aktörler arasında: Merkezin Raporu

Daha az görmek