Assamlı Bengalli şair Sutapa Chakraborty, Sahitya Akademi Yuva Puruskar ödülünü kazandı

Ferhat

New member
İtibarenBiswa Kalyan Purkayastha

Assamlı Bengalli şair Sutapa Chakraborty, 'Deraje Halud Ful, Gatajanma' şiir koleksiyonuyla Sahitya Akademi Yuva Puruskar ödülüne layık görüldü.

Sutapa Chakraborty.

Assam eyaletindeki Silchar'dan gelen 32 yaşındaki Chakraborty, Bengal edebiyatı üzerine yaptığı çalışmalarla ödülü kazanan eyaletten ilk, kuzeydoğu eyaletlerinden ise ikinci yazar oldu.

Artık kriketteki en sevdiğiniz maçı izleyebilirsiniz. Her zaman ve her yerde. Nasıl olduğunu öğrenin

Assam Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktorasını yapan Bengal edebiyatı öğrencisi Chakraborty, “Deraje Halud Ful”un Kalküta merkezli Adam Yayını tarafından 2022'de yayınlanan üçüncü kitabı olduğunu söyledi. Şiirlerin çoğunun Kovid-19 salgını sırasında yazıldığını söyledi. Mayabidya adlı önceki kitaplarından biri yüz soneden oluşan bir koleksiyondu.

Chakraborty, cumartesi sabahı Sahitya Akademi'den bir telefon aldığını ve ödülü kazandığını öğrendiğinde çok mutlu olduğunu söyledi. Ancak pek sevinmiyor.

“Bu kesinlikle bir dönüm noktası ama bunu çok fazla kutlamıyorum. Bir sonraki işime odaklanıyorum. “Yazdıklarımla daha mutluyum ve ödüller konusunda pek endişelenmiyorum” dedi.

Guwahati'den kıdemli eğitimci ve eski Sahitya Akademi ödülü sahibi Usha Ranjan Bhattacharjee, bunun Assam'da orijinal Bengal edebiyatına verilen ilk ödül olması nedeniyle Sutapa'nın kazanmasının önemli olduğunu söyledi.

“Sahitya Akademi gibi platformlar için Kalküta, Bengal edebiyatının merkezidir ve Bengalce eserlere verilen ödüllerin çoğu Batı Bengal'e verilmektedir. Sutapa'nın zaferi, Bengal dışında yaşayan Bengallilerin de harika işler yaptığını gösterdi” dedi.

Usha Ranjan Bhattacharjee, Bengalce çeviri çalışmasıyla 2002'de Sahitya Akademisi'ni kazandı, ardından 2007'de aynı kategoride Sujit Choudhary geldi.

Assam'ın en büyük Bengal edebiyat grubu Barak Upatyaka Banga Sahitya O Sanskriti Sammelan'ın da aralarında bulunduğu çeşitli kuruluşlar, Sutapa'yı zaferinden dolayı tebrik etti.