Allahabad Üniversitesi’nde son teknoloji hücre kültürü tesisi inşa ediliyor

Ferhat

New member
Allahabad Üniversitesi (AU) Biyoteknoloji Merkezi’nde son teknoloji hücre kültürü tesisi faaliyete geçti.


Awadh Bihari Yadav laboratuvarında. (HT)

Merkez üniversite yetkilileri, bu özel hücre kültürü tesisinin merkezden kıdemli bilim insanı Prof. Awadh Bihari Yadav’ın laboratuvarında kurulduğunu söyledi.

Tesis, hücrelerin in vitro büyümesi ve bakımı için tasarlanmıştır. Araştırma, ilaç geliştirme, biyoteknoloji ve tıbbi uygulamalar da dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için hayvan ve insan hücrelerinin kültürlenebileceği ve manipüle edilebileceği kontrollü bir ortam sağlıyor.

Bir hayvan hücresi kültürü tesisinin temel bileşenleri arasında biyogüvenlik kabinleri, CO2 inkübatörleri, tek hücre sayaçları, bir santrifüj makinesi ve bir ters faz kontrast mikroskobu bulunur. Geçmişte, ilaçların etkilerini ve zararlı etkilerini test etmek için laboratuvarlarda fare, tavşan gibi çeşitli hayvanlar kullanılmış ve bu da ne yazık ki çoğu zaman hayvanların ölümüyle sonuçlanmıştır.

“Ayrıca, araştırmalarda hayvanların kullanımını düzenleyen katı düzenlemeler nedeniyle, bilim adamları yeni testler geliştirirken çok sayıda zorlukla karşılaşıyor ve hücre kültürü tabanlı testlerin bu sınırlamayı aşmak için en güvenilir yöntemlerden biri olduğu kanıtlanmıştır.” üniversite içindeki ve dışındaki araştırmacılarla işbirliğini teşvik edin” dedi.

Bir hayvan hücresi kültürü tesisi, farklı alanlarda çok sayıda uygulama sunar. Bu tesis başlangıçta ilaçların, bitki özlerinin ve nanomalzemelerin A549 akciğer kanseri hücre hattı üzerindeki etkilerini incelememize izin verecek. İlaçların, terapötik moleküllerin ve nanomalzemelerin zararlı etkilerinin A549 akciğer kanseri hücre hattına maruz kaldıktan sonra değerlendirileceğini açıkladı.

Prof Yadav ayrıca, bu tesisteki etki ve olumsuz etkileri değerlendirmek için başka hücre dizilerinin kullanılabileceğini söyledi. Bu tesisin kullanımları bu kullanımlarla sınırlı değildir.

Yakın gelecekte ihtiyaca göre biyomedikal araştırma, ilaç keşfi ve geliştirme, biyoteknoloji, aşı geliştirme, doku mühendisliği ve rejeneratif tıp gibi çeşitli alanlarda daha da genişletilebilir” dedi.

Genel olarak, hücre kültürü tesisleri, bilimsel bilgiyi ilerletmede, yeni terapiler ve tedaviler geliştirmede ve biyoloji, tıp ve biyoteknolojinin çeşitli alanlarında keşifleri kolaylaştırmada kritik bir rol oynamaktadır. Hayvan hücresi kültürü tesisi ile farmasötik ve bitkisel ilaçların laboratuvarda doğru şekilde test edilmesini sağlayacağını vurguladı.